Arabisk salat – tabuleh

Denne her opskrift er importeret direkte fra Mellemøsten hvor jeg slog mine folder i Israels kibbutzer tilbage i 90’erne. Dengang var følte jeg mig ret avantgarde og eksotisk med autentisk opskrift, men not so much anymore. Den holder stadig, dog. 

Arabisk salat – Tabuleh

Man kan tilføje couscous eller bulgur som fylde til denne salat, men oprindeligt laves den uden
Prep Time15 mins
Total Time15 mins
Course: Garniture, Salat
Cuisine: Arabisk
Keyword: Salat
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 2 stk tomater medium store
  • ½ stk agurk
  • 1/3 stk frisk chili
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 stk saften af citron
  • 1 knsp salt
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 dl bulgur eller couscous ikke obligatorisk

Instructions

  • Skær alle grøntsager i små tern.
  • Hak persille og chili hakkes så fint du orker
  • Drys med salt, olivenolie og citron

Notes

Salaten må gerne være stærk på chili, citron og salt, så vær gerne rundhåndet
PS. Man kan i princippet tilføje alle mulige slags grøntsager man har lyst. Det vigtigste er frisk chili sammen med citron og salt. På billedet er der fx tilføjet lidt radise. Grøn peber vil også fungere godt. Eller rød/gul for den sags skyld. 

Andre gode salater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.