Skip to content


Ølgryde med tranebær

Jeg har fiksfakset lidt i køkkenet i dag, og kom op med følgende ølgryde. Den er stærk og mørk i smagen, og passer rigtig godt til en mørk og blæsende regnvejrsdag som i dag. Jeg serverede den med en god ale og mosede kartofler og et drys persille over. 

Som ved alle gryderetter med skært oksekød, skal man gå i gang i god tid, da den skal simre minimum i 1½ time. Løg og hvidløg hakkes og steges i smør eller olie. Oksekødet brunes med og bagefter tilsættes tomatpureen. Dernæst hældes øl, vand, bouillon og grøntsager i. Sukker, salt og peber tilsættes. Man skruer ned og retten simrer i 1½ time eller mere. Ca. 5 - 10 min. inden servering hældes tranebær i. Den drysses evt. med persille. 

Ingredienser:

 • Oksekød i tern (ca. 400 gr) 
 • 3 løg 
 • 2 hvidløg 
 • 3 gulerødder 
 • 1 kvart knoldselleri 
 • Et par laurbærblade
 • 3 tsk tomatpuré 
 • 1½ tsk sukker 
 • 1 porter 
 • 1 oksebouillon-terning
 • 1 glas vand
 • Salt og peber
 • 2 håndfulde tørrede tranebær

Share/Save

Posted in Gryderetter, Opskrifter, Årstider - Efterår. Tagged with .

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(required)

(required, but never shared)

or, reply to this post via trackback.