Skip to content


Grøn karry

Jeg er endelig ved at få øjene op for thailandsk mad - mange år efter charter Danmark er begyndt at spise kokosmælk. Da jeg tog et dybt kig i vores køleskab en dag, fandt jeg et glas grøn curry paste, og syntes det skulle bruges. Derfor besluttede jeg mig for at lave grøn karry a la den vi bestiller hos Thai Away. Resultatet blev ikke helt det samme, men dog stadig så godt at det skal med her. Udover smagsgiverne lime og ingefær, brugte jeg bare grøntsager som jeg havde liggende i køleskabet og som jeg syntes passede ind. Her i tilfældet var det gulerødder og broccoli.

Kylling skæres i små stykker og svitses på høj varme sammen med et helt glas curry paste. Hvis man ikke skal have det super stærkt, kan man nøjes med 3/4 dele af glasset. Grøntsager tilsættes samt kokosmælk og lidt vand. Tilsæt lidt salt og revet limeskal og lad koge i 30 min. Hvis grøntsagerne ikke skal være udkogte, vent da med at tilsætte dem til 5-10 min inden servering. Server med jasminris og ½-1 frisk lime pr. portion.

Retten er til 2 personer.

Ingredienser:

 • Kyllingfileter
 • Curry paste på glas
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 lille glas vand
 • 2 gulerødder
 • ½ bundt broccoli
 • 2 lime + revet skal svarende til ½ tsk
 • Ingefær (svarende til 1 håndflade)

Share/Save

Posted in Gryderetter, Opskrifter. Tagged with , , .

One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

 1. Madplan - uge 50 | Madindex linked to this post on December 14, 2008

  [...] Lørdag: Grøn karry a la Thai [...]

Some HTML is OK

(required)

(required, but never shared)

or, reply to this post via trackback.