Puy-linser

Puy linser er kongelinsen. Den kommer fra området omkring
Le Puy-en-Velay i Frankrig hvor den er områdebeskyttet under EU’s Protected Designation of Origin (PDO) og i Frankrig under “Appelation d’origine controlée (AOC). Andre linser koger ud og smatter, men Puy linsen forbliver hel og sprød på den gode måde. Den kan koges uden at skulle ligge i vand i 100 år og man kan blande den i hvadsomhelst og få en lille hofret ud af det. Den er den ultimative ryd op i rester-ingrediens og så er den fandme ovenikøbet sund. What’s not to like.

Puy linser fås i almindelige ikke-discount supermarker

Puy linser

Andre linser koger ud og smatter, men Puy linsenforbliver hel og sprød på den gode måde
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time30 minutes
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Fransk
Keyword: Bacon, Puy linser
Servings: 2 personer

Ingredients

  • 2 dl puy linser
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg gerne mere
  • 2-3 stk laurbærblade
  • 1 spsk timian eller herbs de Provence
  • 1 dl bacon eller andet fx merguez eller medisterpølse
  • ½ dl hvidvin

Instructions

  • Kog linser med laurbær i 15 min. og sæt til side
  • Steg bacon i tern og sæt til side
  • Hak løg og hvidkøg. Sauter løg
  • Når de er klare, kan man tilsætte hvidløg, bacon og linser
  • Bland rundt. Tilsæt hvidvin og krydderier

Notes

Man kan tilsætte alle mulige andre ingredienser, fx. tomater, ærter eller en rest medisterpølse

Passer godt med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.