Gazpacho

Doven mad er fantastisk og man må sige at gazpacho er ret doven. Nogle ambitiøse typer ville måske mene, at man skal pille skindet af tomaterne og kernerne af agurkerne. Det gider jeg ikke og jeg synes ikke det gør nogen forskel på konsistensen. Jeg pønser på, om det ville smage godt som en lille drink med et skvæt gin i.

Gazpacho

Denne opskrift passer til en helt fyldt blender (sådan en der kan knuse is)
Prep Time10 minutes
Køletid3 hours
Total Time3 hours 10 minutes
Course: Apero, Forret
Cuisine: Spansk
Keyword: Sommer
Servings: 4 personer

Equipment

  • Blender

Ingredients

  • 2 stk peberfrugter røde
  • 1 stk skalotteløg
  • 400 gr tomater passer med en almindelig bakke
  • ½ stk agurk
  • 20 drej med peberkværnen
  • 4 knsp salt
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 fed hvidløg kan udelades hvis man er træt af rå hvidløg og hvidløgsånde
  • 1 skive tørt brød evt en pizzaskorpe

Instructions

  • Skær tomaterne i kvarte og kom dem i blenderen og blend
  • Skær derefter agurk, peberfrugt og skalotteløg i store tern og kom det i blenderen.
  • Tilføj eddike og olie, salt og peber og blend det hele
  • Til sidst kommer du brød og hvidløg i og blender det hele godt igennem.

Notes

Gazpacho er en ret taknemmelig ret. Man kan snildt skrue op og ned for antallet af peberfrugter og tomater. Det vigtigste er, at den er gennemkold når den indtages. Blend eventuelt en isterning eller to med for at speede processen lidt op. 

Andre sommerretter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.