Skip to content


Lam i Karry

Jeg har afprøvet denne opskrift på Lam i karry fra annemad fra DR2. Den var virkelig lækker og ikke for stærk. Jeg fulgte opskriften fra DRs hjemmeside, dog brugte jeg knust kardemomme og ikke hele kardemommekapsler og jeg lavede lidt om på rodfrugterne (og jeg glemte cashewnødder - det gjorde vist ikke noget). Retten kan laves dagen før den skal serveres

Fremgangsmåde:

Steg karry i rigeligt olie, svits løg og rodfrugter. Tilsæt figner, kanel og kardemomme. Rør rundt i ca. 5 min. Brun lammekødet på en pande ved siden af. Tilsæt kødet til karryen og tilsæt kokosmælk og fond. Kog i ca. 1-2 timer. Tilsæt garam masala.

Ingredienser til 6 personer:

 • 2 spsk god karry
 • 2 store løg
 • 1-2 persillerod
 • et par gulerødder (eller pastinak eller hvad man nu har)
 • 1 stykke selleri (ca. en kvart fungerede fint)
 • 12 figner
 • 4 stængler kanel
 • 5-6 tsk stødt kardemomme
 • 1 kg lammekød (fx. lammebov i tern)
 • 1 ds kokosmælk
 • ca. 1/4 - ½ liter fond/bouillon. Dag 1 tilsatte jeg lidt hønsefont. Dag 2 tilsatte jeg en smule lammefond da jeg varmede retten op. Jeg havde lavet lammefond på knoglen fra lammeboven da jeg skar lammet ud på dag 1.
 • 1 spsk garam masala

Share/Save

Posted in Fest, Gryderetter, Mad til småbørn, Opskrifter, Årstider - Efterår. Tagged with , .

One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

 1. Lam i karry 2.0 | Madindex linked to this post on November 26, 2010

  [...] er en variation over Lam i karry (orindeligt fra Annemad men med tilrettet hist og pist http://madindex.dk/blog/2009/11/17/lam-i-karry/). Jeg synes faktisk at version 2 er klart bedre end den originale. Krydderisammensætningen er den [...]

Some HTML is OK

(required)

(required, but never shared)

or, reply to this post via trackback.