Skip to content


Torskesalat

Jeg synes, at min Mors torskesalat er rigtig dejlig, fordi den indeholder salat og æbler, som gør den frisk.

Fremgangsmåde:

Skyld fisken og kog den i vand med laurbærblade, allehånde, bouliontern og en citron skåret i 4 dele. Når vandet begynder at koge, fjernes gryden fra varmen. Lad den stå i ca. 10 min under låg. Når fisken er blevet kold fjernes ben og skind og kødet deles i små bider.

Hak salat, æbler og løg i tern og bland det sammen.

Læg skiftevis fisk og salatblanding i et fad - til sidst overhældes det hele med dressingen.

Dressingen, bland creme fraiche, mayonnaise, citron saft, salt, peber, hakket dil sammen. Jeg synes dressingen bliver meget tyk og derfor flyder den ikke så godt ned igennem salaten, det kan man rode bod på ved at lægge noget dressing ind midt i retten.

Pynt retten med halveret kogte æg, rejer og kaviar (rød farver ikke så meget af på dressingen)

Retten kan med fordel stå og trække i køleskabet med film over inden den bliver serveret. 

Ingredienser:

  • 500 g. torsk
  • 1/2 iceberg salat
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 1/2 l. creme fraiche 18 %
  • mayonnaise
  • 1 1/2 citron
  • 1 pose rejer
  • 4 æg - kogte
  • 1 glas kaviar
  • dild
  • 2 laurbær blade
  • 5 allehånde bær
  • 1/2 bouillontern
  • salt og peber

Share/Save

Posted in Jul, Nytår, Opskrifter, Påske, Salater, Årstider - Forår. Tagged with , , .

3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Denne opskrift er skrevet af min makker Sweetooth, som kan meget andet end “det søde” på opskriftfronten. Denne salat er genial - intet mindre. Især til påskefrokosten, julefrokosten eller til fx. forret nytårsaften. Den er forfriskende og utraditionel, men alligevel meget passende til en højtid. Og så smager den himmelsk.

  2. Grethe Bak said

    Kan virkelig anbefales - alle mine ti gæster bad om opskriften.
    Der er rigeligt til 12 - 14 personer som frokostret.
    Jeg manglede bare mængden af mayonaise, men jeg brugte ca 5o gr. men det kan man jo så selv afgøre efter ens egen smag.

  3. Tak for det - det er rart at høre retten var populær!

Some HTML is OK

(required)

(required, but never shared)

or, reply to this post via trackback.