Skip to content


Stegt flæsk med rodfrugter og æbler

Denne ret er inspireret af 2 forskellige retter: Klassikeren æbleflæsk, hvor jeg har blandet kartofler og andre rodfrugter i, så retten fungerer som en hel middagsret. Og: en opskrift fra Jamie Oliver på koteletter i fad med citrus og rodfrugter. Sidstnævnte ret bliver uhæmmet tør da koteletter er ret kedelige, så jeg har forsøgt mig med at tilsætte en masse æbler og stegeflæsk i stedet for.

For en mere fedtfattig (læs: mindre fed, for retten bliver nok aldrig fedtfattig!) udgave, kan man stege flæsken på den ene side på en stegepande og lægge det over rodfrugterne for at blive stegt på den anden i ovnen. Jeg stegte det hele i ovnen og retten er altså ret snasket - og lækker! Hvis man ønsker det bliver lidt mere friskt i smagen, kan man tilsætte lidt citronsaft (fra 1 citron ca.) inden stegningen.

Skræl og skær rodfrugter, løg og æbler i skiver eller tern og fordel dem i en bradepande og drys med salt og peber. Læg dem i en varm ovn i ca. 20 min. Fordel flæsket på rodfrugterne, drys yderligere salt på og giv retten yderligere ca. 30-40 min til flæsket er sprødt. Ovnen skal være på ca. 200 gr.

Hertil kan man servere en råkost-salat med fx. rødkål, rødbeder, jordskokker og gulerødder, og nødder, porre og grapefrugt.

Ingredienser til 4:

  • 10 mellemstore kartofler (flere hvis I er sultne)
  • æbler - der skal være mange (dobbelt så mange ca) i forhold til de andre grøntsager - ca. ½-1 kg. gerne Ingrid-Marie æbler eller cox orange
  • et par persillerødder eller pastinakker
  • 5-10 gulerødder
  • 2 store løg
  • evt. hvidløg
  • evt lidt porre i skiver (skal i bradepanden samtidigt med flæsket)
  • Stegeflæsk ca- 3-4 skiver per person

PS. Retten er et hit hos den 2½ årige i husstanden

Share/Save

Posted in Jul, Mad til småbørn, Opskrifter, Årstider - Efterår, Årstider - Vinter. Tagged with .

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(required)

(required, but never shared)

or, reply to this post via trackback.