Det bliver ikke letter end dette! Dejen kan laves længe i forvejen, tages direkte fra fryseren og vupti 10 min senere dufter der af nybagte kager.
Fremgangsmåde:
Mel, kartoffelmel og flormelis sigtes, smørret hakkes deri og det hele æltes sammen til en smidig dej og rulles til en pølse. Jeg plejer at pakke det ind i cellofan. Dejen lægges på køl - gerne en dag, men den kan også lægges på frost og så kan den holde sig længe inden den bliver bagt.
Skær den kølige/frosne dej i skriver på ca. 1/2 cm tykkelse og bag dem på nederste rille i en forvarmet ovn ved175 grader i 8-10 min - det afhænger af tykkelse og om dejen var kølig eller frosten. Småkagerne afkøles på en bagerist. Den frosne dej kan være svær at skære i, men der kan man varme kniven i damp eller varmt vand. Det er vigtigt dejen er kold og ovnen varm ellers smelter småkagerne ud til én stor småkage!
Dejen kan selvfølgelig beriges med alt hvad du har lyst til, hakket madler, chokolade stykker, pynt den evt. med kanel og få en slags jødekager.
Ingredienser:
225 g. Mel
1,5 spsk. kartoffelmel
100 g. flormelis
200 g. smør
0 Responses
Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.