Pasta med friske tomater

Denne ret er genial til tomatsæsonen (sensommer – er ved at være slut, desværre). Vi har næsten altid friske tomater i huset. Vi har også næsten altid hvidløg i huset, og så kan man faktisk få en helt fin lille ret på benene uden de store armbevægelser. 

Hvidløg steges i olivenolie, chili – hele korn – og citron hvis dette haves. Bemærk, hvidløget må få guds skyld ikke branke eller overstege. Tomater skæres i små tern og hældes over. Smag til med salt. De behøver ikke stege i mere end 5 minutter. Hvis tomaterne er kedlige – det sker jo i dette land – kan man snyde og drysse en anelse sukker over. Hvis basilikum haves, kan man drysse over den færdige ret. 

Retten kan selvfølgelig laves med dåsetomater, men så vil jeg lade den koge så længe som muligt og nok drysse mere chili i og undlade citron.

Serveres med penne hvis det skal være helt rigtigt.

One thought on “Pasta med friske tomater”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.