Japansk kartoffelsalat

(Eller polsk/fransk…) Denne her salat passer ikke helt ind i min intention om “logistisk nemme” retter (og dog). Men denne kartoffelsalat er rigtig god, lidt anderledes og så har jeg selv opfundet den. Dog, meget inspireret af den kartoffelsalat man får på Sticks’n’Sushi – derfor kalder jeg den i første omgang japansk. Kartoffelsalaten er i modsætning til den traditionelle danske kartoffelsalat moset groft. Derudover er der noget stærkt i – jeg går ud fra det er wasabi – men da jeg ikke har haft det hjemme de gange jeg har lavet den, har jeg fundet ret brugbare alternativer. Deraf det polske og det franske. 

Man skal bruge nogle kogte kartofler og et par kogte gulerødder. Man moser dem groft. Man tilsætter lidt creme fraiche eller yoghurt naturel (helst Kløvers sødmælks, den er klart favoritten her). Et lille stykke løg hakkes fint og puttes i. Det smages til med stærk sennep – fx. Diijon, eller polsk “czan” (en slags peberrodscreme) eller – wasabi hvis dette haves. Jeg synes godt det må have lidt bid. Salt tilføjes. 

I princippet er den jo næsten som en almindelig, men stærk “dansk” kartoffelsalat – rent ingrediensmæssigt. Dog synes jeg det gør et-eller-andet ved smagen, at konsistensen er anderledes og at smagen både er stærk (fra sennep/czan/wasabi) og sødlig fra gulerødderne.

PS. Jeg kommer lige i tanke om, at man vist kan putte agurk i også – ikke at de smager af noget, men de tilfører salaten en vis knasen. De skal naturligvis rives halv-fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.