And – stegt juleand

And skal spises Mortens aften og Juleaften og det skal være den traditionelle slags uden dikkedarer. I hvert fald her i huset.

Beregn en and på 3000 gr. til 4 voksne. Der må ikke være for lidt, og der skal være et godt gedignt stykke til hver person. 

Steg og parter anden dagen før du skal servere den. Så slipper man for stege-stress på “dagen” og kan stege løs i ro og mag. Tø anden op i køleskab 2-3 dage inden.

Rens anden og pluk rester af fjer væk med pincet. Skyl den og fjern posen med indvolde. Stop den med svesker og æbler i kvarte. Gnid den med salt. Steg anden med ryggen op ad i en varm ovn på 250 gr. på risten med en bradepande under. Husk at komme vand i bradepanden (så det dækker bunden med en cm. ca.). Vend efter 15 min. og steg den med brystet op ad i 15 min. på 250 gr. Skru herefter ned på 175 og steg den yderligere i 3 timer. Hæld fedtet i bradepanden af for sig selv og gem. Når det er kølet af, skil fedtet fra skyen.

Parter anden og læg den i fad. Før den skal varmes op på dagen, giv da hvert stykket en klat af fedtet der blev hældt fra. Brug grillen til at få skindet helt sprødt. Brug skyen til at lave sovs. Og hvis man kvajer sig mht sovsen, kan man prøve sig med denne rødvinssauce .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.