Charter-aften med gambas al ajillo

   

Inspireret af den amerikanske madblog No Recipe og deres Shirley Valentine “Dinner & Movie” koncept, lavede jeg charter-inspireret mad i går. Det var faktisk ikke planlagt, men ideerne dukkede op hen ad vejen og lidt i mangel af bedre. Jeg havde en liter gazpacho til overs som helst skulle spises. Derudover havde vi lidt feta til overs fra lørdagens indiske spinat gryde (eksperimenterede med at putte feta i.. og det var lækkert). Det blev til en lækker græsk salat. Men jeg havde lyst til noget lidt mere…snasket og lækkert. Jeg kom i tanke om jeg altid har en pose tigerrejer i fryseren (egentligt som regel til skaldyrsrisotto) og hvad kunne være med lækkert end en omgang kæmperejer i hvidløg med lækkert speltbrød fra yndlingsbageren?

Jeg brugte ca. en halv pose – svarende til en hel fyldt dyb tallerken. Jeg stegte ca. 10 fed hvidløg og lidt tørret peperoncino i en riiiigeligt olivenolie. Efter et par minutter kom rejerne på (optøede, naturligvis). De fik bare et par minutter, hvorefter de blev vendt med riiigeligt bredbladet persille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.