Opskrift på mudderkage – Mississippi Mudcake

Mudderkage Mississippi mudcake

Kagebagning er ofte noget rod. Gigantopvaske, kaos i køkkenet og og underligt udstyr man ikke har. Men denne opskrift på Mississippi mudpie eller mudderkage kræver et minimum af udstyr og er super nem at lave. Den kan skal helst laves dagen før den skal serveres og den kan nemt fryses ned. Jeg fik opskriften på mudderkage eller Mississippi mudcake engang på mit gamle studiejob for for ca 100 år siden, og jeg har bagt den trofast siden.

Mudderkage – Mississippe mudcake

Mudderkage er den bedste kage og eneste kageopskrift man behøver at kunne. Undervejs får man brug for en stor skål, en kasserolle/gryde, en springform og elpisker.
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr
Hviletid4 hrs
Total Time5 hrs 15 mins
Course: Dessert
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Dessert, Kage
Servings: 8

Ingredients

  • 200 gr mørk chokolade
  • 4 æg
  • 1 dl lys moscodavosukker kan erstattes af andre typer sukker – rørsukker fx
  • 1 dl mørk moscodavosukker kan erstattes af andre typer sukker – brun farin fx
  • 1 pk smør rigtigt smør
  • ½ pk digestives
  • 1/4 l piskefløde

Instructions

  • Smelt 60 gr chokolade (det er nemmest hvis man bruger chokoladeplader a 100 gr, så svarer det til 6 stykker) med 60 gr smør. Knus kiksene i skålen og hæld massen over i skålen. Mas det sammen først i skålen, så i springformen så det danner bunden. Smelt resten af chokoladen og smørret. Køl det lidt ned. Pisk æg og sukker i 5 minutter. Tilsæt fløde og den smeltede chokolade/smørmasse. Pisk det i 5 minutter. Jo længere tid man gider at piske, des mere luftig bliver kagen. 5 min er lang tid og giver et godt resultat. Hæld det over i formen. Sæt springformen i ovnen 180 gr i 1 time.

Notes

Hvis mudderkagen skal serveres til dessert anbefaler jeg at den serveres med friske bær med sorbet eller creme fraiche til. Isen må ikke være for fed da kagen er mega tung. Man spiser sjældent mere end 1 stykke. 
Den er også god flere dage efter og den kan snildt fryses ned. 

Har du prøvet disse kager?

Opskrift på fennikel i ovn

Hvad skal man servere til fisk? Jeg synes at denne fennikel-ret er perfekt tilbehør til stegt fisk som torsk, rødspætte eller anden hvid fisk.

Ingredienser til fennikel i ovn (til 4 personer)

  • 2 – 3 løg i kvarte/både
  • 2 fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • En klat smør
  • En sjat vermouth (kan udelades)

Sådan laver du fennikel i ovn

Man tager fennikel og løg i både, tilsætter lidt hakket hvidløg og en klat smør eller olivenolie. Man giver det 45 min. i ovnen på en ca. 200 gr. PS. Hvis den skal have et ekstra kick, kan man tilsætte en sjat tør vermouth

Opskrift på vietnamesisk kylling

Vietnamesisk kylling

Dette er min all time absolutte favorit hofret. Man kan i princippet lave den af hvadsomhelst. Det vigtige er mikset af soja og balsamico og det skvæt piskefløde man eventuelt putter i. Man kan variere den med tigerrejer for et festligt og eksotisk tvist, blomkål (for de klimabevidste) osv osv.

Til opskrift på vietnamesisk kylling skal du bruge (til ca 4 personer)

Ingrediensliste til marinaden

  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 tommeltot-store stykker ingefær
  • Chili (frisk eller tørrede flager) efter smag
  • 1 dl sojasovs
  • 1 dl balsamico

Ingrediensliste til resten af vietnamesisk kylling

  • 1 almindelig pakke kyllingebryst
  • 3 gulerødder
  • 3 løg
  • 6 tomater eller ca 1 dåse
  • Piskefløde (efter smag men ca ½ -1 dl)
  • 2 spsk god karry

Sådan laver du vietnamesisk kylling

Skær kød i mundrette bidder, hak hvidløg, chili og ingefær. Læg det i en marinade af chili, hvidløg, ingefær, sojasovs og balsamico i en frysepose. Det skal ligge ca. 1 time. Vend det i ny og næ. Skræl og skær grøntsager i mellemtiden (helst julienne, men det er der ingen der gider, så bare passende små stykker). Svits gulerødder, løg og bland tomater i. Tag grøntsagerne op og steg kødet (uden marinaden). Tilsæt karry. Steg et par minutter. Tilsæt marinade og kog op. Tilsæt grøntsager. Smag til med salt og peber. Skal den være ekstra fræk, tilsæt da piskefløde. Retten er bedst med nudler, men ris går også an

Opskrift på brød med sprød skorpe

Dette brød er et sikkert hit. Det kræver at man har en støbejernsgryde eller glasbeholder med låg, der kan tåle at komme i ovnen.

Ingredienser til brød med sprød skorpe

  • ½-1/4 del af en pakke gær (eller lidt mindre)
  • 7 dl mel
  • 3,5 dl vand

Sådan laver du brød med sprød skorpe

Den nemme version: En halv pakke gær udrøres med 1 tsk salt. (Efter et minuts tid frigør saltet væsken i gæren, og den er nem at udrøre). Mel og vand røres i. Sæt til at hæve en times tid eller mere. Varm ovnen med din støbejernsgryde på 250 gr. Når ovnen er varm, hælder du brøddejen i (med bagepapir under) og bager 30 min. med låg på. Efter 30 min. tager du låget af og giver det ca. 10 – 15. min uden. Dette gør, at skorpen bliver dejlig sprød og brødet lækkert. Hvis du vil være lidt mere tjekket, kan du bage brødet med 5-10gr gær og koldhæve det over natten. Jeg forfalder altid til den nemme metode, og det smager rigtig godt.