Go Back

Ossobuco

Prep Time15 mins
Cook Time3 hrs
Total Time3 hrs 15 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Simreret
Servings: 4 personer

Equipment

  • Stavblender

Ingredients

Ossobuco - sauce

  • 4 stk okseskank skåret på tværs
  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 stk gulerødder
  • 1 skive knoldselleri svarer til knap 1 dl
  • 1-2 stængler bladselleri svarer til ca 1 dl
  • ½ flaske hvidvin
  • 1 stk bouquet garni af fx timian, laurbærblad, bredbladet persille

Roux (smørbolle)

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel

Risotto

  • 1 dl risottoris
  • ½ l bouillon/vand
  • ½ liter sauce fra ossobuco
  • 3 dl blendede grøntsager fra ossobuco

Instructions

Ossobuco

  • Skræl og hak alle grøntsager i små tern. Tag 1 spsk fra af dem alle og sæt til side til risottoen
  • Giv dine oksestykker salt og peber. Lav et snit i hver side, så hinden skæres over
  • Smelt lidt smør eller olie og sauter grøntsagerne
  • Tag grøntsagerne op, og sauter oksestykkerne så de får lidt brun stegeskorpe
  • Tilsæt grøntsagerne og læg tomatpuré i bunden af gryden og rør lidt rundt
  • Hæld hvidvin på (gem ½-1 dl til risottoen)
  • Hæld vand på, så det dækker kødet (½ liter ca)
  • Læg en bouquet garni ved og lad det simre længe på lavt blus. Minumum 2 timer, men gerne 3 - 6 timer
  • Når den har kogt færdig, og grøntsagerne er siet fra, kan saucen jævnes med roux'en. Hæld rouxen i, og rør rundt til saucen er jævnet

Roux

  • Smelt smør og rør mel i
  • Rør rundt med piskeris indtil opbagningen er let flydende og lugter lidt af nødder. Det tager ca 10-15 minutter
  • Sæt roux til side. Den skal bruges til allersidst

Risotto

  • Risottoen startes op ca 30 minutter før servering
  • Sauter de grøntsager, der blev sat til side tidligere i smør eller olie
  • Tilsæt risottoris og hvidvin
  • Rør rundt i et minut eller to
  • Tilsæt så meget af ossobuco-fonden som du synes du kan undvære
  • Si grøntsager fra og blend dem til mos
  • Tilsæt mosen til risottoen og rør
  • Rør i risottoen til den er al dente. Ca 20 minutter
  • Juster evt med vand eller bouillon
  • Smag til med salt og peber (og parmesan)