Go Back

Perfekte ovnkartofler

Her er en guide til perfekte ovnkartofler
Prep Time10 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time55 minutes
Course: Aftensmad, Apero, Frokost, Hovedret
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Kartofler
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 kg kartofler
  • ½ dl smagsneutral olie rapsolie f.eks
  • 1 tsk paprika
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt

Instructions

  • Skæl kartofler og skær dem i den ønskede facon.
    Hvis kartoflerne er store, bør de skæres på langs i smalle både. Hvis kartoflerne er små og runde, bør de skæres over i halve. Hvis de har andre former end det, bør de nok bare skæres i tern
  • Bland olie og krydderier i en lille skål
  • Put de skårne kartofler i en frysepose
  • Hæld olieblandingen i posen sammen med kartoflerne
  • Hold posens åbning godt sammen, og ryst så posen godt og grundigt. Tvær det hele godt rundt, så olien fordeler sig
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og steg dem på 200 gr i 40-45 minutter (afhængigt af kartoflernes størrelse og ovnens beskaffenhed)

Notes

De kan spises som snack, som hovedret, som tilbehør, altid og hele tiden