Go Back

Mudderkage - Mississippe mudcake

Mudderkage er den bedste kage og eneste kageopskrift man behøver at kunne
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour
Hviletid4 hours
Total Time5 hours 15 minutes
Course: Dessert
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Dessert, Kage
Servings: 8 sultne personer

Equipment

  • 1 skål
  • 1 elpisker
  • 1 kasserolle
  • 1 springform

Ingredients

  • 200 gr mørk chokolade
  • 4 æg
  • 1 dl lys moscovadosukker kan erstattes af andre typer sukker - rørsukker fx
  • 1 dl mørk moscovadosukker kan erstattes af andre typer sukker - brun farin fx
  • 1 pk smør rigtigt smør
  • ½ pk digestives
  • 1/4 l piskefløde

Instructions

  • Smelt 60 gr chokolade (det er nemmest hvis man bruger chokoladeplader a 100 gr, så svarer det til 6 stykker) med 60 gr smør på mellem-lavt blus. Rør lidt engang i mellem så det ikke brænder på
  • Imens knuser du kiksene i skålen med en ske eller hvad du nu har ved hånden
  • Hæld smør/chokolademassen over de knuste kiks i skålen. Mas det sammen først i skålen, så i springformen så det danner bunden.
  • Smelt resten af chokoladen og smørret. og stil det til side så det kan køle lidt ned.
  • Pisk æg og sukker i 5 minutter.
  • Tilsæt fløde og den smeltede chokolade/smørmasse. Pisk det i 5 minutter. Jo længere tid man gider at piske, des mere luftig bliver kagen. 5 min er lang tid og giver et godt resultat. Hæld det over i formen.
  • Sæt springformen i ovnen og bag på 180 gr i 45-1 time. OBS: bagetiden er afhængig af størrelsen på din springform (har jeg lært). Hvis din springform er ca 24-25 cm kræver det 1 time eller lidt mere. En springform på 28 cm passer med 45 minutter.

Notes

Hvis mudderkagen skal serveres til dessert anbefaler jeg at den serveres med friske bær med sorbet eller creme fraiche til. Isen må ikke være for fed da kagen er mega tung. Der er mange opskrifter hvor mud pie er pyntet med frosting/icing eller skumfiduser og andet. Jeg synes personligt det bliver for tungt og fedt. Hvis det er den skal pyntes lidt, kan den drysses med lidt flormelis.