Go Back

Shakshuka

Nordafrikansk tomatgryde med æg og bredbladet persille
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Nordafrikansk
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 2

Equipment

  • Stegepande/bred gryde

Ingredients

  • 1 løg
  • 2 dåser tomat
  • 2 peberfrugter rød eller gul
  • 5 fed hvidløg
  • 4 æg
  • ½ dusk bredbladet persille

Krydderier

  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk paprika sød
  • 1/4 frisk chili

Instructions

  • Skær løg og hvidløg i små stykker. Skær peberfrugt i små tern. Sauter løg og hvidløg i godt med olie på medium varme. Tilføj krydderiblandingen efter et par minutter og lad det hele blande godt rundt. Tilføj peberfrugt og tomat. Lad det hele koge sammen i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber. Når retten har kogt færdig, så slå æg ud i retten og lad dem koge med i 3-4 minutter. Rør lidt af æggehviden ud i sovsen. Læg låg på indtil æggene er porcherede. Server med hakket bredbladet persille på.

Notes

Jeg synes retten smager bedst med meget peberfrugt og helst de søde af slagsen.