Nordafrikansk tomatgryde med æg og bredbladet persille
Prep Time10 minutesmins
Cook Time20 minutesmins
Total Time30 minutesmins
Course: Hovedret
Cuisine: Nordafrikansk
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 2
Equipment
Stegepande/bred gryde
Ingredients
1løg
2dåsertomat
2peberfrugterrød eller gul
5fedhvidløg
4æg
½duskbredbladet persille
Krydderier
2tskspidskommen
½tskkardemomme
½tskkanel
½tskgurkemeje
½tskpaprikasød
1/4friskchili
Instructions
Skær løg og hvidløg i små stykker. Skær peberfrugt i små tern. Sauter løg og hvidløg i godt med olie på medium varme. Tilføj krydderiblandingen efter et par minutter og lad det hele blande godt rundt. Tilføj peberfrugt og tomat. Lad det hele koge sammen i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber. Når retten har kogt færdig, så slå æg ud i retten og lad dem koge med i 3-4 minutter. Rør lidt af æggehviden ud i sovsen. Læg låg på indtil æggene er porcherede. Server med hakket bredbladet persille på.
Notes
Jeg synes retten smager bedst med meget peberfrugt og helst de søde af slagsen.