Go Back

Canelé bordelais

Denne opskrift passer til 14 medium caneleforme
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr
Hviletid1 hr
Total Time2 hrs 15 mins
Course: Dessert
Cuisine: Fransk
Keyword: Kage
Servings: 14 stk

Equipment

  • 14 caneleforme....

Ingredients

  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 helt æg
  • 1 æggeblomme
  • ½ stk vaniljestang kan erstattes af 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk rom
  • 50 gr mel
  • 125 gr sukker
  • 25 gr smør plus lidt ekstra til at smøre formene

Instructions

  • Kog mælk sammen med den flækkede vaniliestang og smørret. Rør i det konstant så det ikke brænder på. Si mel og sukker sammen i en skål imens og bland det sammen med de hele æg og æggeblommer. Når mælken har kogt, tag den af blusset og bland mel/ægblandingen i og rør rundt. Konsistensen skal være som pandekagedej og det er OK den er lidt flydende (mere ned the average kagedej). Tilsæt til sidst rom og lad dejen hvile på køl en times tid.
  • Varm ovnen op på max temperatur (ca. 250 gr), og smør formene med lidt smør (bland evt bivoks i - det giver det flotteste resultat siger rygtet). Ikke for meget smør i formene. Hæld dejen op i formene indtil ca. 1 cm fra kanten. De kan godt hæve sig lidt i formen. Lad dem bage på max temperatur i 12 minutter. Skru derefter ned på 180 gr og giv dem derefter 45 minutter. Det kommer lidt an på ovnen, så man må prøve sig frem.

Notes

Øvelse gør mester, er det ikke det de siger?