½stkvaniljestang kan erstattes af 2 tsk vaniljesukker
1spskrom
50grmel
125grsukker
25grsmørplus lidt ekstra til at smøre formene
Instructions
Kog mælk sammen med den flækkede vaniliestang og smørret. Rør i det konstant så det ikke brænder på. Si mel og sukker sammen i en skål imens og bland det sammen med de hele æg og æggeblommer. Når mælken har kogt, tag den af blusset og bland mel/ægblandingen i og rør rundt. Konsistensen skal være som pandekagedej og det er OK den er lidt flydende (mere ned the average kagedej). Tilsæt til sidst rom og lad dejen hvile på køl en times tid.
Varm ovnen op på max temperatur (ca. 250 gr), og smør formene med lidt smør (bland evt bivoks i - det giver det flotteste resultat siger rygtet). Ikke for meget smør i formene. Hæld dejen op i formene indtil ca. 1 cm fra kanten. De kan godt hæve sig lidt i formen. Lad dem bage på max temperatur i 12 minutter. Skru derefter ned på 180 gr og giv dem derefter 45 minutter. Det kommer lidt an på ovnen, så man må prøve sig frem.