Go Back

Nordisk hummus

Hummus kan spises morgen, middag og aften
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour 15 minutes
I blød12 hours
Total Time12 hours 17 minutes
Course: Apero
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Tilbehør

Equipment

  • Food processor

Ingredients

  • 2 dl gule flækærter
  • 2 citroner (saften af)
  • 1 dl olivenolie
  • 1 bundt purløg (lille)
  • 4 stk forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt

Instructions

  • Sæt ærterne i blød natten over.
  • Kog ærterne i en time til halv anden.
  • Dræn vandet fra og køl ærterne ned. Pres saften af 2 citroner. Pil hvidløg og skræl forårsløg. Blend ærter, citronsaft, olivenolie og krydderurter. Smag til med salt og evt. mere olivenolie. Spis med crudité, brød eller focaccia til.