Go Back

Boller i karry

Retroretten over dem alle
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time30 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Old school cool
Servings: 4 personer

Equipment

  • 1 stavblender

Ingredients

Kødboller

  • 500 gr hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 1 spsk mel
  • 1 æg
  • 1/4 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 20 drej med peberkværn

Karrysovs

  • 50 gr smør
  • 6 dl kogelage fra kødbollerne
  • 1 tsk karry Det varierer fra mærke til mærke hvor stærk karryen er. Denne karry er RET stærk. Det er Madras karry fra Tiger. Andre mærker som er mildere kræver måske lidt mere karry.

Instructions

Kødboller

  • Blend løg med en stavblender. Rør alle andre ingredienser sammen med en ske. Rør godt rundt så det hele er blandet godt. Nu kan du også lave frikadellefars, men denne gang skal de koges til kødboller.
  • Varm vand op til det koger (rigeligt vand). Form farsen til små kødboller, ca en spiseskefuldstørrelse. Put dem i det kogende varnd, og lad dem koge i 8 minutter.
  • Tag kødbollerne fra når de har kogt. Tag vandet til side, det skal bruges til næste trin.

Karrysovs

  • Smelt smør i en gryde eller dyb pande. Tilføj mel og rør kraftigt, gerne med piskeris. Tilføj kogelage, lidt ad gangen. TIlføj karry og rør det godt ud. Lad det koge op og juster evt. med lidt af kogelagen hvis sovsen bliver for tyk. Skru ned og tilføj kødbollerne og lad dem simre med i et par minutter. Voilá.

Notes

Der er til 18-20 kødboller. Hvis du skal fryse retten ned, så tag kødboller fra lige efter de har kogt og put dem direkte i fryser. Når du skal servere retten efter fryser, så lav sovsen med 6 dl vand og en grøntsagsbouillonterning.