Hvis man kører med halvdelen i denne opskrift, passer det med en lang, men ikke så dyb brødform og en kort, ikke dyb form. De små forme har en god størrelse til madpakker.
Prep Time20 minutesmins
Cook Time1 hourhr15 minutesmins
Hævetid12 hourshrs
Total Time13 hourshrs35 minutesmins
Course: Frokost
Cuisine: Dansk
Keyword: Old school cool
Equipment
2 store brødforme
Ingredients
4,5dlsurdejman kan godt være upræcis, det kommer sig ikke så nøje
7,5dlrugkerner
7,5dlrugmel
7,5dlhvedemel
1lvand
33clportereller anden øl
1,5spsksirup eller anden sukker fx mørk moscodavo
1,5spsksalt
1,5dlhørfrøog lidt ekstra til at drysse på toppen
2dlsolsikkefrøog lidt ekstra til at drysse på toppen
Instructions
Surdej
Anskaf dig en surdej (hvis du har nogen at arve fra). Alternativt, kan du sagtens starte en op selv uden store armbevægelser. Bland 10 gr gær med 1 dl vand og 1 dl hvedemel, så kører du. Lad den simre under låg et par dage.
Når du har din surdej klar, så bland surdej med rugkerner, rugmel og vand. Rør. Tag fra til surdej (1 dl. dej blandes med 1 dl hvedemel og 1 dl vand).
Bland resten af ingredienserne i og rør godt. Fyld dejen i to godt smurte forme. (Smør dem med olie). Prik dem med en spisepind hele vejen gennem ned til bunden. Prik ca. 8 huller. Lad dem hæve i 12 timer minimum. Bag 1 time og 15 min. på 200 gr.
Notes
Det kræver lidt planlægning at bage rugbrød, men når man først har styr på den del, er det ultra nemt og overskueligt.