Go Back

Kartoffelpandekager

Der er til 12 stk i denne opskrift
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Middag på en halv time, Tilbehør

Equipment

  • Stegepande og rivejern

Ingredients

  • 4 stk bagekartofler eller tilsvarende
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 2 stk æg
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ dl olie (solsikke eller vindruekerne) nok til det dækker panden
  • 3 knsp salt
  • 10 drej med peberkværnen

Instructions

  • Riv kartofler på den grove side af rivejernet
  • Riv løg på den fine side af rivejernet
  • Bland kartofler, løg og resten af ingredienserne sammen

Stegning

  • Dæk panden med et tyndt lag olie og varm det op
  • Fordel en klat dej på panden med en stor spiseske og flad den lidt ud med skeen. Der er plads til ca 3 klatter på en stor pande
  • Steg dem til de er gyldenbrune på hver side på mellemhøj varme. De skal have 8-10 minutter på den første side, og få minutter på den anden

Notes

Kartoffelpandekager serveres med creme fraiche eller æblekompot hvis man har hang til det østeuropæiske. Man kan også bare spise dem med en grøn salat og en smule æblechutney