Go Back

Butter chicken

God, mild, velsmagende
Prep Time15 minutes
Cook Time20 minutes
Marinadetid15 minutes
Total Time50 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 4 personer

Equipment

  • 1 gryde/dyb pande

Ingredients

  • 1 pakke kyllingebrystfilet

Marinade

  • 1,5 dl sødmælksyoghurt
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 cm hakket ingefær
  • 2 spsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt peber
  • 4 drys tørret chili
  • 1,5 tsk kardemomme

Øvrige

  • 1,25 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 100 gr usaltet smør
  • 2 stk lauerbærblade
  • 1,5 dl piskefløde

Instructions

  • Skær kylling ud i mundrette stykker. Hak hvidløg og ingefær.
  • Bland krydderier med yoghurt og tomatpuré. Tilsæt hakket hvidløg og ingefær og til sidst kyllingen i mundrette bidder. Lad trække i ca. 15 min.
  • Smelt smør og steg løg til de er bløde. Tilsæt kylling + marinade. Tilsæt vand og laurbær, kog i 20 minutter. Tilsæt fløde og smag til.

Notes

Serveres med ris og raita til