Go Back

Spansk tortilla

Perfekt restemad
Prep Time5 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time25 minutes
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Spansk
Keyword: Frøken Jensen, Middag på en halv time
Servings: 4 personer

Equipment

  • Stegepande og låg/fad til at vende tortillaen på

Ingredients

  • 4 stk Kartofler mellemstørrelse
  • 4 stk æg
  • olie til stegning
  • salt og peber

Instructions

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  • Sauter kartoffelskiverne på middelvarme i olien og strø salt på (gerne rundhåndet)
  • Pisk æggene i en skål med en gaffel
  • Tilsæt æggemassen til panden, når kartoflerne er møre. De skal have ca. 15 min før de er møre. Forsæt med at stege på lav varme (4 ud af 12)
  • Når æggemassen er stivnet på toppen skal tortillaen vendes. Placer låg eller fad og vend panden rundt i et snuptag.
  • Giv tortillaen et par minutter mere

Notes

Spis denne tortilla med grøn bønne salat eller tomatsalat til (i følge Frøken Jensen skal det være tomatsalat)