Go Back

Mayonnaise

Det er altså lettere end man skulle tro, så frygt ej. Portionen giver ca. 3 dl mayonnaise
Prep Time10 mins
Total Time10 mins
Course: Dressing
Cuisine: Fransk
Keyword: Tilbehør

Equipment

  • Skål og gaffel

Ingredients

  • 1 bæger æggeblomme pasteuriseret
  • 1,5 dl neutral olie solsikke eller vindruekerne
  • 2-3 tsk eddike f.eks estragoneddike
  • 1 knsp salt

Instructions

  • bland æggeblomme med eddike
  • Hæld olien op i en lille kande du kan hælde fra
  • Tilsæt olien i små portioner i en tynd stråle mens der piskes med gaflen. Vær konservativ i starten
  • Fortsæt på denne måde indtil al olien er brugt og konsistensen er som ønsket
  • Smag til med salt
  • Sæt mayonnaisen på køl indtil den skal serveres

Notes

Man kan tilsætte alle mulige smagsgivere til mayonnaisen. Krydderurter, citron og krydderier. Mayoen kan holde sig en lille uges tid i køleskabet.