1spskkarryden karry jeg bruger, er virkelig stærk. Så hvis du bruger en mild karry, kan du snildt fordoble mængden her
2spskpaprikamild
1spsksmør og olietil stegning
1pakkecocktailpølser
Instructions
Start med at pudse svinemørbraden af. Altså, skær hinder af (de gennemsigtige lange dimser der er på den). Skær fedt af, hvor man kan komme til. Fjern sener (de seje, hvide hinde-lignende ting). Hvis det er svært at komme til (de kan gemme sig ret godt på en mørbrad), så drop det og skær mørbraden ud i skiver på dette punkt, og så fjern hinder og sener bagefter
Skær mørbraden ud i 2-3 cm tykke skiver. Finpuds evt for fedt, sener
Giv hver skive et gok så de bliver fladet lidt ud
Vend hver skive i mel og strø salt (rigeligt) og peber på
Hak løg og selleri fint
Varm smør og olie på panden og tilføj bøfferne når smørret er bruset af
Brun bøfferne på relativ høj varme og tag dem af
Sauter løg og selleri til de er klare
Tilføj paprika og karry og rør godt rundt
Tilføj vand. Hvis dine medspisende er angste for løgstykker i sovsen, er det nu du kan overveje at blende den (men børnene skal vel lære at spise løg før eller siden, så genovervej det lige)
Læg bøfferne tilbage og lad det hele simre i 20-30 minutter. I mens kan du koge risene til
Smag til med salt og peber og spæd evt til med piskefløde hvis den skal være virkelig uartig. 5-10 minutter før servering skal du tilføje cocktailpølserne.
Notes
Serveres med ris og kogte ærter for den ultimative oplevelse af ægte Vikingegryde