Go Back

Vikingegryde

Det er uvist hvor navnet stammer fra
Prep Time15 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time40 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Old school cool
Servings: 4 personer

Equipment

  • Dyb pande

Ingredients

  • 1 stk svinemørbrad
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 2 dl bladselleri hakkede
  • 2 dl vand
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk karry den karry jeg bruger, er virkelig stærk. Så hvis du bruger en mild karry, kan du snildt fordoble mængden her
  • 2 spsk paprika mild
  • 1 spsk smør og olie til stegning
  • 1 pakke cocktailpølser

Instructions

  • Start med at pudse svinemørbraden af. Altså, skær hinder af (de gennemsigtige lange dimser der er på den). Skær fedt af, hvor man kan komme til. Fjern sener (de seje, hvide hinde-lignende ting). Hvis det er svært at komme til (de kan gemme sig ret godt på en mørbrad), så drop det og skær mørbraden ud i skiver på dette punkt, og så fjern hinder og sener bagefter
  • Skær mørbraden ud i 2-3 cm tykke skiver. Finpuds evt for fedt, sener
  • Giv hver skive et gok så de bliver fladet lidt ud
  • Vend hver skive i mel og strø salt (rigeligt) og peber på
  • Hak løg og selleri fint
  • Varm smør og olie på panden og tilføj bøfferne når smørret er bruset af
  • Brun bøfferne på relativ høj varme og tag dem af
  • Sauter løg og selleri til de er klare
  • Tilføj paprika og karry og rør godt rundt
  • Tilføj vand. Hvis dine medspisende er angste for løgstykker i sovsen, er det nu du kan overveje at blende den (men børnene skal vel lære at spise løg før eller siden, så genovervej det lige)
  • Læg bøfferne tilbage og lad det hele simre i 20-30 minutter. I mens kan du koge risene til
  • Smag til med salt og peber og spæd evt til med piskefløde hvis den skal være virkelig uartig. 5-10 minutter før servering skal du tilføje cocktailpølserne.

Notes

Serveres med ris og kogte ærter for den ultimative oplevelse af ægte Vikingegryde