Go Back

Mørbradgryde

Klassisk mørbradgryde kan varieres med champignoner og grøntsager
Prep Time15 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time40 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Middag på en halv time, Old school cool
Servings: 4 personer

Equipment

  • Dyb pande

Ingredients

  • 1 stk svinemørbrad
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 1 pakke bacon eller så meget du kan få dig selv til
  • 2 dl vand
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk smør og olie til stegning
  • salt og peber

Instructions

  • Klip bacon i små stykker og steg den sprøde ved høj varme. Tag dem af og stil til side
  • Løg skæres i kvarte ringe og steges bløde og let karameliserede ved høj varme i smør. Herefter tages de op
  • Mørbraden renses for hinder, sener og det værste fedt. Den skæres i bøffer a 2-3 cm højde. De bankes flade, vendes i mel og krydres godt med salt og med peber
  • Brun bøfferne i smør på panden. Herefter tilsættes vand, løg og halvdelen af bacon, og retten simrer i 30 min
  • Smag til med salt og peber. Tilføj evt fløde. Top med resten af den stegte bacon inden servering

Notes

Serveres med ris og kogte grøntsager til