Lam i karry og abrikoser
Kødet kan skiftes ud med andet kød og/eller grøntsager
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr 30 mins
Total Time1 hr 45 mins
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Karry
Servings: 6 personer
- 1 dåse kokosmælk
- 500 gr lam i tern
- 1 pose tørrede abrikoser
- 2 stk løg
- 4 stk små gulerødder
- ½ liter grøntsagsfond
- 4 stk små æbler
Krydderier
- 2 spsk mild karry
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
Skær grøntsagerne i tern og svits dem i rigeligt olie. Tilsæt karry og rør det rundt på kraftig varme
Tilsæt abrikoser, kanel og kardemomme og rør i et par minutter
Skær lammekød i tern og brun det på en pande ved siden af
Put kødet i karryen og tilsæt fond og kokosmælk
Tilsæt garam masala
Kog til kødet er mørt, ca. 1.5 timer
Server med ris, mango/æble chutney, raita, og cashewnødder
PS. Retten er anbefalelsesværdig at servere omkring jul, da retten er temmelig julet (da der både er kanel, æbler og kardemomme i) og er et skønt alternativ hvis man allerede i midten af december har fået få meget gris på gaflen.