Go Back

Græskarmuffins

Krydrede og saftige muffins der ligner og smager af efterår. Godkendt af 3 børn (og 3 voksne)
Prep Time15 minutes
Cook Time40 minutes
Total Time55 minutes
Course: Kage
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Kage, muffins
Servings: 12 stk

Equipment

  • Muffinforme, håndmixer

Ingredients

Det våde

  • 2 dl Græskarpuré bland evt med gulerodsmos
  • 60 ml smør
  • 2 stk æg
  • 100 gr brun farin eller moscovadosukker
  • 3/4 dl mørk sirup

Det tørre

  • 3 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1/4 tsk muskatnød

Icing

  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 125 gr flormelis
  • 1 stk revet skal af citron

Instructions

  • Skræl og skær græskar i tern og bag i ovn i 20 minutter
  • Blend det til puré
  • Smelt smør og lad det brune let
  • Bland det tørre. Si gerne mel og krydderier så du undgår klumper i dejen
  • Pisk æg og sukker
  • Tilføj sirup og græskarpuré i æg/sukkerblandingen
  • Bland det hele sammen og hæld det smeltede smør i
  • Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem på 175 gr i 22 minutter

Icing

  • Pisk æggehvide og flormelis i 5 minutter
  • Put glasuren/icingen i en sprøjtepose og fordel det efter bedste evne på de afkølede muffins
  • Riv citronskal på den fine side af rivejernet og drys det over icingen på muffinsne

Notes

Giv den gerne gas med citronskal som modvægt mod den søde glasur