300groksekød i ternf.eks fra bov eller andre knap så fine stykker
1lvand
2dlungarnsk rødvin(Cote du Rhone fungerer fint)
140 grtomapuré(svarer til 1 dåse)
1spskpaprikapas på hvilken slags du bruger. Hvis ikke du vil have retten for stærk, så brug sød paprika
2stkløg
2dlbaconi små stykker
3tsksalt
20drejmed peberkværnen
1stkoksebouillon
2spskhvedemel
2dldrænet yoghurt
10stkkartofler
Instructions
Skær oksekød og bacon i stykker af 1-2 cm
Fyld mel i en dyb tallerken og vend oksekødsternene i mel så de er dækket på alle sider
Skræl gulerødder og skær dem og løg ud i tilpas størrelse (jeg foretrækker store gulerodsstykker, skåret på tværs). Løg så små som muligt af hensyn til følsomme børn
Brun bacon i lidt smør til det får farve
Sauter løg og gulerødder i det til løgene er klare (hvad BETYDER det? Bare lad dem stege i 2 minutter ca)
Tag det hele op
Smelt lidt smør
Put oksekøddet i gryden og brun ternene på alle sider
Når de har fået farve tilføjer du tomatpuréen og rører det hele godt rundt
Drys paprikaen over og rør yderligere
Bland gulerødder, løg og bacon i
Tilføj rødvinen og vand og rør det lidt rundt
TIlføj bouillon, salt og peber
Lad det simre i minium 1 time, gerne mere
20 minutter før gullaschen er færdig, skræller du kartoflerne og skærer dem i tern
De koges med i gryden til de er møre
Imens drænes lidt yoghurt til at putte oven på
Notes
Mange opskrifter siger, at gullasch skal serveres med kartoffelmos. Det kan man jo, kartoffelmos er altid godt, men jeg synes det er nemmere at koge kartofler med i suppen og så selv mose dem i tallerkenen hvis man vil.