Go Back

Gullasch

Gullasch er fantastisk og nem at lave
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 45 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Ungarnsk
Keyword: Paprika
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 300 gr oksekød i tern f.eks fra bov eller andre knap så fine stykker
  • 1 l vand
  • 2 dl ungarnsk rødvin (Cote du Rhone fungerer fint)
  • 140 gr tomapuré (svarer til 1 dåse)
  • 1 spsk paprika pas på hvilken slags du bruger. Hvis ikke du vil have retten for stærk, så brug sød paprika
  • 2 stk løg
  • 2 dl bacon i små stykker
  • 3 tsk salt
  • 20 drej med peberkværnen
  • 1 stk oksebouillon
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl drænet yoghurt
  • 10 stk kartofler

Instructions

  • Skær oksekød og bacon i stykker af 1-2 cm
  • Fyld mel i en dyb tallerken og vend oksekødsternene i mel så de er dækket på alle sider
  • Skræl gulerødder og skær dem og løg ud i tilpas størrelse (jeg foretrækker store gulerodsstykker, skåret på tværs). Løg så små som muligt af hensyn til følsomme børn
  • Brun bacon i lidt smør til det får farve
  • Sauter løg og gulerødder i det til løgene er klare (hvad BETYDER det? Bare lad dem stege i 2 minutter ca)
  • Tag det hele op
  • Smelt lidt smør
  • Put oksekøddet i gryden og brun ternene på alle sider
  • Når de har fået farve tilføjer du tomatpuréen og rører det hele godt rundt
  • Drys paprikaen over og rør yderligere
  • Bland gulerødder, løg og bacon i
  • Tilføj rødvinen og vand og rør det lidt rundt
  • TIlføj bouillon, salt og peber
  • Lad det simre i minium 1 time, gerne mere
  • 20 minutter før gullaschen er færdig, skræller du kartoflerne og skærer dem i tern
  • De koges med i gryden til de er møre
  • Imens drænes lidt yoghurt til at putte oven på

Notes

Mange opskrifter siger, at gullasch skal serveres med kartoffelmos. Det kan man jo, kartoffelmos er altid godt, men jeg synes det er nemmere at koge kartofler med i suppen og så selv mose dem i tallerkenen hvis man vil.