Go Back

Yu Xiang Qie Zi (kinesisk aubergine) for de dovne

Den uofficielle, fordanskede og forsimplede udgave af Yu Xiang Qie Zi (kinesisk aubergine)
Prep Time15 mins
Cook Time30 mins
Total Time45 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Kinesisk
Keyword: Tilbehør

Ingredients

  • 1 stk aubergine
  • 1 spsk ingefær svarende til 1 tommeltotsstørrelse
  • 1 spsk hvidløg sverende til 2 fed ca, evt 3
  • ½ stk chili
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk sukker gerne mørk
  • 2 spsk neutral olie

Instructions

  • Skyl auberginen og skær den i 0,5 cm skiver
  • Drys med salt og lad skiverne ligge og trække i 10 minutter
  • Skær imens chili, hvidløg og ingefær i små stykker
  • Varm olien på en pande
  • Drys saltet af aubergineskiverne og sauter skiverne i olien
  • Når de har fået 10-12 minutters tid og har fået lidt farve, tilføj da hvidløg, chili og ingefær
  • Bland imens soja, sukker og vand i en skål for sig
  • Hæld soja, sukker og vand over aubergineskiverne og lad det simre i yderligere 10 minutter til de er bløde og gennemstegte

Notes

Server med ris, bønner og evt. Sichuan kylling eller Mongolian beef