Moules Frites
Hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes frites er en fransk bistroklassiker, som har den sjældne kombination af at være overraskende hurtig og nem at lave, billig og samtidigt en vibe af eksklusivitet
Prep Time10 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Total Time20 minutes mins
Course: Forret, Hovedret
Cuisine: Fransk
Keyword: Blåmuslinger, Klimavenligt
Servings: 2 voksne
- 1 kg blåmuslinger kan godt købes dagen før
- 1 stk skalotteløg eller to
- 2 fed hvidløg
- 1-2 stk gulerødder
- 2 dl hvidvin
- 1 spsk smør
- 10 drej med peberkværnen
- 1 dusk frisk persille kan undværes (men det ser pænt ud)
- 1 stk tomat giver lidt sødme, men kan undværes
- 1 spsk piskefløde giver fedme, men kan undværes
Frites
- 1 kg kartofler
- ½ dl olie
- 1 tsk paprika
- ½ tsk cayennepeber
- 2 tsk salt
Blåmuslinger
Det er meget vigtigt at sikre, at blåmuslingerne er OK (dvs levende) før du putter dem i gryden og senere spiser dem
Skrub dem hvis de er beskidte, fjern net og tang og den slags
Kasser muslinger, hvor skallen er i stykker
Giv de åbne muslinger et lille dunk på køkkenbordet og tjek at de lukker sig. Hvis de IKKE lukker sig, er de døde og skal kassereres
Hvis de bare er lukkede, antager vi at de er fine, og tjekker dem efter dampning. Sæt dem til side fx i en sigte, hvor de kan dryppe af mens du ordner grøntsagerne
Hvidvinssauce
Skræl og hak alle grøntsagerne fint
Sauter løg, hvidløg og gulerødder i smør
Tilføj hvidvin og lad de bruse op. Tilføj evt tomater, persille og peber
Hæld blåmuslinger på og sæt låg på. Lad dem stå med låg på i 10 minutter (middel varme)
Tag låget af og rør lidt forsigtigt rundt
Fjern muslinger, der IKKE har åbnet sig
Muslingerne er klar til at spise
Les frites
Skæl kartofler og skær dem i smalle både
Bland olie og krydderier sammen
Hæld kartoflerne i en frysepose. Hæld derefter olien ned. Luk posen sammen og ryst til olie og krydderier er fordelt overalt på kartoflerne
Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv dem ca 45 minutter på 200 gr