Go Back

Moules Frites

Hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes frites er en fransk bistroklassiker, som har den sjældne kombination af at være overraskende hurtig og nem at lave, billig og samtidigt en vibe af eksklusivitet
Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Course: Forret, Hovedret
Cuisine: Fransk
Keyword: Blåmuslinger, Klimavenligt
Servings: 2 voksne

Ingredients

  • 1 kg blåmuslinger kan godt købes dagen før
  • 1 stk skalotteløg eller to
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 stk gulerødder
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk smør
  • 10 drej med peberkværnen
  • 1 dusk frisk persille kan undværes (men det ser pænt ud)
  • 1 stk tomat giver lidt sødme, men kan undværes
  • 1 spsk piskefløde giver fedme, men kan undværes

Frites

  • 1 kg kartofler
  • ½ dl olie
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 tsk salt

Instructions

Blåmuslinger

  • Det er meget vigtigt at sikre, at blåmuslingerne er OK (dvs levende) før du putter dem i gryden og senere spiser dem
  • Skrub dem hvis de er beskidte, fjern net og tang og den slags
  • Kasser muslinger, hvor skallen er i stykker
  • Giv de åbne muslinger et lille dunk på køkkenbordet og tjek at de lukker sig. Hvis de IKKE lukker sig, er de døde og skal kassereres
  • Hvis de bare er lukkede, antager vi at de er fine, og tjekker dem efter dampning. Sæt dem til side fx i en sigte, hvor de kan dryppe af mens du ordner grøntsagerne

Hvidvinssauce

  • Skræl og hak alle grøntsagerne fint
  • Sauter løg, hvidløg og gulerødder i smør
  • Tilføj hvidvin og lad de bruse op. Tilføj evt tomater, persille og peber
  • Hæld blåmuslinger på og sæt låg på. Lad dem stå med låg på i 10 minutter (middel varme)
  • Tag låget af og rør lidt forsigtigt rundt
  • Fjern muslinger, der IKKE har åbnet sig
  • Muslingerne er klar til at spise

Les frites

  • Skæl kartofler og skær dem i smalle både
  • Bland olie og krydderier sammen
  • Hæld kartoflerne i en frysepose. Hæld derefter olien ned. Luk posen sammen og ryst til olie og krydderier er fordelt overalt på kartoflerne
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv dem ca 45 minutter på 200 gr