En sikker vinder hos børnene og en pause fra eksotiske eksperimenter, frikadeller er smagen af barndom og tryghed
Prep Time10 minutesmins
Cook Time16 minutesmins
Total Time26 minutesmins
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Hverdagsmad, Middag på en halv time
Servings: 20stk
Equipment
Stavblender
Ingredients
1pakkehakket kalv/flæsk (ca 500 gr)
1stortløgeller to små
1stkæg
1tsksalt
1spskhvedemel
20drejmed peberkværnen
Instructions
Fars
Blend løget med en stavblender, så vi undgår klamme løgstykker
Bland alle ingredienser godt sammen
Nogle mener, farsen bør hvile på køl. Jeg springer let og elegant dette over. Hvem har tid til det?
Stegning
Varm en pande og smelt en klat smør og et skvæt neutral olie. Man skal ikke gå ned på fedtstof her, men der er heller ingen grund til at bruge en halv pakke smør. Hvis det skal være HELT klassisk, skal de steges i stegemargarine
Form dunserne til aflange små boller med en spiseske. Jeg foretrækker at de ikke er alt for store
Fordel dem på panden med lidt afstand imellem og tryk dem let flade mod panden
Steg dem på middel varme i 8 minutter på hver side. Sørg for at der er afstand mellem frikadellerne. Brug evt to pander eller steg dem i hold
Tilføj mere fedtstof på panden hvis den tørrer ud
Skru lidt ned, hvis de er ved at blive for mørke
Notes
Der er ingen regler mere hvad angår tilbehør til frikadeller, men nogen vil jo nok mene at stuvet hvidkål hører sig til om vinteren, og kartoffelsalat om sommeren.