Go Back

Szechuan green beens

Stærk og krydrede grønne bønner
Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Kinesisk
Keyword: Bønner
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 pose bønner fra frost er helt fint

Sauce 1

  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk rød chili
  • 1 spsk Sriracha chili sauce

Sauce 2

  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 dl soya
  • 1/4 dl eddike Riseddike hvis det skal være rigtigt, men balsamico fungerer fint
  • 1/4 dl vand
  • 1 tsk (med top) sukker gerne mørk sukker
  • 1 stk ingefær tommeltotstørrelse

Drys

  • 2 spsk sesamfrø

Instructions

  • Skræl og hak ingefær, hvidløg og chili
  • Bland hvidløg med chili og Sriracha sauce i en skål
  • Bland hvidløg, ingefær og sauce sammen i skål nr 2
  • Imens er bønnerne dryppet af og tøede op
  • Varm lidt neutral olie på en pande
  • Sauter bønnerne på høj varme i et par minutter
  • Tilføj sauce 1 og bland godt. Sauter videre i et par minutter
  • TIlføj sauce 2 og sauter videre i et par minutter
  • Hvis det er helt rigtigt, skal bønnerne blive lidt rynkede af stegningen på høj temperatur. Det gør imidlertid ikke noget for smagen. Bønnerne er klar, når den ønskede konsistens er der. Drys med sesam umiddelbart inden servering