Go Back

Kyllingeleverpostej

En lidt nemmere leverpostej (og sundere) end den traditionelle
Prep Time5 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 5 mins
Course: Frokost
Cuisine: Dansk
Keyword: Det kolde bord
Servings: 1 liter ca

Equipment

  • Foodprocessor

Ingredients

  • 500 gr kyllingelever Fås i bakker på frost
  • 2 spsk portvin kan snildt erstattes af andet man har liggende. Kirsebærvin, sherry osv
  • 75 gr andefedt hvis man alligevel lige har stegt en juleand. Alternativt kan man erstatte med olie, men den bliver mere porøs (men stadig god)
  • 2 spsk mel
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 10 drej med peberkværnen
  • 1 stk løg
  • 1 tsk basilikum eller origano

Instructions

  • Optø kyllingeleveren over natten i køleskab
  • Skræl løg og skær i kvarte
  • Hæld alle ingredienser i en food processor
  • Blend til alt er blendet godt og grundigt sammen. Det ligner en lyserød suppe
  • Fyld i ildfast skål eller fad der kan holde ca 1 liter
  • Bag i ovn på 200 gr i 1 time

Notes

Server med cornicioner eller rødbeder til