Her følger således opskriften på honningkage. Altså den slags som er en skærekage, skåret i firkantede stykker, flækket midt over og smurt med smørcreme og æblekompot i midten. Sådan som en rigtig honningkage skal være
Prep Time1 hourhr
Cook Time45 minutesmins
Total Time1 hourhr45 minutesmins
Course: Kage
Cuisine: Dansk
Keyword: Old school cool
Servings: 16stykker
Equipment
Bradepande eller fad på 30 x 30 cm (kagen bliver ca 3 cm høj i denne form)
Ingredients
Honningkage
1bøttehonningDer står 425 gr på bøtten, men indholdet vejer altså omkring 300 gr. Enten kan jeg ikke veje, eller også tæller de plastikbøtten med.
200grsmør
85grsukker
3stkæg
1dlmirabellemarmeladekan formentligt erstattes af anden type marmelade fx abrikos eller æble (nu man alligevel har gang i noget æblekompot)
250grhvedemelrygtet siger at man kan bruge rugmel
1tskbagepulver
1tskstødte nelliker
1tskkanel
1tskstødt ingefær
Smørcreme
150grsmør
150grflormelis
Æblekompot
300græbler
150grsukker
1tskvaniljesukker
Overtræk
200grmørk chokolade
Instructions
Honningkagen
Smelt honning, smør og de 85 gr sukker i en gryde. Lavt blus, det skal ikke koge, bare smelte
Stil det til afkøling
Pisk æg i 3-4 minutter
Bland marmeladen i æggene
Hæld mel, bagepulver og krydderier sammen og si det over æggeblandingen
Hæld honning/smørblandingen i (den skal være nogenlunde afkølet) og bland det hele godt
Bag på 175 gr i 45 minutter
Stil den til afkøling og vent med at flække og smøre den til den er helt afkølet. Her afviger opskrifterne igen. Nogle siger, at kagen har godt at at stå og trække med kompot og smørcreme, andre mener det skal på lige inden servering. Jeg lader kagen stå natten over, og så smører jeg den på dagen med kompot og smørcreme, hvorefter den står på køl i nogle timer
Æblekompot
Skræl og skær æblerne i tern
Hæld sukker over æblerne og kog det på lavt blus til æblerne er møre og kan moses ud
Blend mosen og bland vaniljesukker i
Stil det til afkøling
Smørcreme
Tag smørret ud i god tid. Det skal helst være blødt
Pisk det med flormelis til det er nogenlunde luftigt og blødt
Når kagen samles
Skær kagen i fire lange strimler (hvis du bruger en 30 x 30 form er det 4 lige lange strimler)
Flæk dem på langs (en ad gangen)
Smør et tyndt lag smørcreme på den ene side (en smagssag, men jeg synes tandsmørs-tykkelse er for meget, så mere skrabet end det)
Smør et lidt tykkere lag æblekompot på den anden side
Læg stykkerne sammen og fortsæt til den næste
Overtræk
Smelt chokoladen i et vandbad
Læg de 4 honningkagestrimler tæt sammen
Fordel chokoladen over strimlerne, så hele kvadraten dækkes
Servering
Stil kagen på køl til chokoladen er stivnet
Skær honningkagen ud i de 4 strimler, og skær dernæst stykker på tværs. Der er 16 rimelige stykker i alt
Notes
Det ser lidt besværligt ud, men det er egentligt ret simpelt.