Go Back

Appelsinsalat

Hvis man er på udkig efter en lille salat som supplement til julemaden, så er denne appelsinsalat helt perfekt.
Prep Time10 mins
Total Time10 mins
Course: Salat
Cuisine: Mellemøsten
Keyword: jul
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 2 stk appelsiner
  • 2 stk tomater
  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 stk granatæble

Dressing

  • 1 tsk honning
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk balsamico
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 knsp salt og peber

Instructions

  • Rør honning i balsamico og tilføj kanel. Bland olivenolie og salt og peber i dressingen og stil til side
  • Skær skrællen af appelsinen med en kniv så alle hvide kanter er væk
  • Skær tomat og appelsin i skiver på tværs af stilk-siden
  • Skær skalotteløg i små tern
  • Befri kernerne fra granatæblet. Det gøres nemmest ved at slå det med en kagerulle (mens det er helt). Skær det dernæst over og befri kernerne
  • Arranger appelsin- og tomatskiverne skivevis og drys skalotteløg, granatæblekerner og dressing over.

Notes

Man kan også give dressingen et skud chilisauce, hvis ikke gæsterne er for sarte. Top eventuelt det hele med mandler og bredbladet persille eller mynte.