Go Back

Torskesalat

Torskesalaten fungerer som en fiske, men ikke for meget-agtig forret eller ret til julefrokosten, påskefrokosten eller nytårsmiddagen
Prep Time30 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time40 minutes
Course: Forret, Frokost, Salat
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Det kolde bord, jul, nytår, påske
Servings: 4 personer

Ingredients

Salaten

  • 1/3 stk iceberg salat
  • 250 gr frisk torsk
  • 1 stk citron
  • 3 stk æg
  • 1-2 stk æbler
  • 4 tsk stenbiderrogn
  • ½ pose rejer
  • 2 stk laurbærblade
  • 5 stk allehåndebær
  • ½ stk grøntsagsbouillonterning

Dressing

  • 1/4 l creme fraiche 18%
  • 4 tsk mayonnaise
  • 1 bundt dild
  • 1 knsp salt
  • 10 drej med peberkværnen

Instructions

  • Sæt vand over til at koge med laurbærblade, allehånde, bouillontern og en citron skåret i 4 dele
  • Når vandet begynder at koge, lægges torsken forsigtigt i gryden og den fjernes fra varmen. Lad den stå i 10 min under låg
  • Lad fisken køle ned og del den i små bidder
  • Hak salat, æbler og løg i tern og bland det sammen. Læg skiftevis fisk og salatblanding i et fad - til sidst overhældes det hele med dressingen

Dressing

  • Til dressingen skal du blande creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt, peber, hakket dild sammen. Jeg synes dressingen bliver meget tyk og derfor flyder den ikke så godt ned igennem salaten, det kan man rode bod på ved at lægge noget dressing ind midt i retten.

Notes

Pynt retten med kogte æg i halve, rejer og kaviar (rød farver ikke så meget af på dressingen) Retten kan med fordel stå og trække i køleskabet med film over inden den bliver serveret.