Nem rødvinssauce
Denne sauce kan laves i forvejen og bare justeres med lidt stegesky eller fløde
Prep Time10 mins
Cook Time3 hrs
Total Time3 hrs 10 mins
Course: Sauce
Cuisine: Fransk
Keyword: Gæstemad
Servings: 4 personer
- 2 stk gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 2 stk løg eller porre
- 1 flaske rødvin ikke den billigste, men obviously heller ikke den dyreste
- 250 gr smør (i alt)
- 2 spsk timian eller en buquet garnit bestående af frisk timian, bredbladet persille og laurbær
- salt og peber efter smag
- 2 spsk stegesky, fedt eller fløde helst
- 2 tsk sukker kun hvis der skal lidt ekstra til
- 1 stk bouillonterning kun hvis der mangler lidt
- 1 spsk mel
Indkogning
Hak løg, gulerod og hvidløg groft
Sauter løg, gulerod og hvidløg i en stor klat smør
Tilsæt rødvin og kog op
Tilsæt bredbladet persille/bouquet garni, salt og peber
Lad den simre længe - gerne et par timer - til den er reduceret til ca. halvdelen
Tilsmagning og finish
Hvis du har noget stegesky kan du tilsætte det i din rødvinssauce
Tilsæt ellers resten af smørret og smag til med salt, peber og evt. sukker (eller bouillon. Det burde ikke være nødvendigt)
For en lidt tykkere konsistens kan man enten blende de sauterede løg og gulerødder, eller (helst) lave en lille smørbolle af smør og 1 - maks 2 spsk mel. Hvis man bruger 1 spsk mel, får man en passende konsistens. Hvis man bruger 2 bliver konsistensen henad ormors sovs
Smørbollen laves ved at mikse ca 50 gr smør med mel - miks med en lille gaffel i en lille skål. Pisk det i saucen under konstant omrøring