Chili bean suppe er plantebaseret men fuld at umami smag og varme
Prep Time10 minutesmins
Cook Time15 minutesmins
Total Time25 minutesmins
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Klimavenligt, Plantebaseret, Suppe
Servings: 4personer
Ingredients
1,5stkfrisk chilirød
4fedhvidløg
1dlhakket bladselleri
1dåsetomat
2dåservand (fyld den tomme dåse fra tomaterne)
3stkgulerødder
1tskmiso
1stkgrøntsagsbouillonterning
1stkbouquet garnipersille, laurbær, timian
3tsksalt
2dlhvide bønnerudblødte og forkogte (eller fra dåse)
Instructions
Hak chili og hvidløg fint
Skræl gulerødder og skær i rustikke skiver
Skræl bladselleri og hak fint (eller gør som jeg: hak det hele når du køber bladselleri, og frys det ned, så man bare kan hive passende portion frem)
Sauter chili, hvidløg, selleri og gulerødder i olie
Tilsæt tomat efter et minut eller to
Tilsæt vand (fyld den tomme dåse to gange)
Tilsæt miso og rør lidt rundt
Tilsæt bouillonterning
Tilsæt bouquet garni
Lad det simre (mellem/lav varme) i 15 minutter
Tilføj bønner. Enten fra dåse, eller gør som jeg: udblød og kog en stor portion, som du fryser ned. Herefter kan de tages frem som det passer
Smag til med salt
Notes
Det er en god idé at have forberedt både bladselleri og hvide bønner på forhånd. Det gør tilberedningen hurtigere og meget nemmere. Spis suppen med surkål eller brød til.