Lammekølle skal være gennemstegt og ikke serveres rosa
Prep Time15mins
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Dansk fusion, Fransk
Keyword: påske
Servings: 8personer
Ingredients
1stklammekølleca 2 kg
10-15stkkartoflermellemstore
10stkfed hvidløg
7dlvand
2spskrosmarin
2spskolivenolie
3spsksalt
10drej medpeberkværnen
Instructions
Hvis du har en dybfrossen lammekølle, skal du optø lammekøllen over et døgn i køleskabet
. Skræl og skær kartofler i meget tynde skiver og placer dem jævnt på en bradepande
Tilføj vand så det dækker ca. ½ delen af laget
Skræl hvidløg og snit huller i lammekøllen, hvor man placerer fedene jævnt fordelt
Placer lammekøllen ovenpå kartoflerne i bradepanden
Gnid den med rosmarin, olivenolie og salt og peber
Giv den 2 timer på 175 grader i ovnen
Tilføj vand under stegningen hvis det fordamper helt
Lad lammekøllen trække i 20 minutter efter stegning. Dæk den med folie og et håndklæde, så den holder sig varm. Skær den derefter ud i så tynde og kurante skiver som muligt. Det er lige meget, man skærer på tværs eller på langs af fibrene
Notes
Server lammekøllen med grønne ærter hvis det skal være helt rigtigt