Kombucha
Kombucha er en sød-syrlig drik, som har karakter som en vin, men er uden alkohol
Prep Time15 minutes mins
Cook Time7 days d
Total Time7 days d 15 minutes mins
Course: Drikke
Cuisine: Asiatisk
Keyword: Fermentering
Servings: 700 ml
SCOBY
- 1 købe-kombucha ikke pasteuriseret
Kombucha
- 700 ml te Fx kvædete
- 0,75 dl sukker
Hjemmelavet SCOBY
Hæld din købe-kombucha i et rent patentglas, og stil den med klædet over (der må ikke være låg på, da den skal kunne trække vejret). Stil den et lunt og mørkt sted. Fx i et køkkenskabet over ovnen.
Vent til at der dannes en hinde på væsken. Der kan gå alt fra 5 dage til 3-4 uger. Er det en varm sommer tager det kortere tid, end når det er kold vinter. Min tog 3 uger i november.
Første gang du brygger med den nye SCOBY er den tynd og fin. Den vil efterhånden vokse sig stor og tyk og det er helt OK
Kombucha
Bryg te og kom sukker i mens den er varm
Lad teen køle helt ned til stuetemperatur. Det tager et par timer
Hæld teen over din SCOBY
Næste gang du brygger, skal du efterlade en sjat kombucha i patentglasset, når du tapper. Det skal blandes i næste brygning for at give et ekstra kick i fermenteringen
Tapning
Smag løs på kombuchaen mens den brygger
Når rette smag er opnået, så si kombuchaen over på flaske eller beholder. Stil den på køl.
Gem en sjat i bunden til den næste brygning
Der dannes små SCOBY'er i den tappede kombucha, også selv om den står på køl. Du kan forædle dem og give dem til dine kombucha-venner. I hvert fald skal de nok sies fra, inden du drikker kombuchaen
- Bryg te og stil den til afkøling
- Tap den kombucha som allerede er i gang
- Hæld den afkølede te over til SCOBY i glasset
- Skriv dato og luk glasset med klæde og snor