Risk hasselnødder i ovnen i 10 min (180 gr) så skallerne kan gnubbes af
Når de er kølet lidt ned, males de/hakkes de. Tag en håndfuld fra, hvis du ønsker at drysse lidt hasselnød i din bûche. Eller bland det hele i
Pisk æggehvider med sukker. Bland forsigtigt nødder i
Smør marengsen ud på en bagplade med bagepapir ca. 25 x 25 cm, 1,5 cm højde ca. (højere end man skulle tro). Bag i 15min. på 175 gr. Bunden skal være lysebrun
Fyld
Smelt nougat og chokolade i et vandbad
Varm fløden op til lige under kogepunktet
Tag det hele af kogepladen og bland langsomt sammen. Rør forsigtigt til massen virker sammenhængende. Køl ned til stuetemperatur
Samling af Bûche
Skær bunden fri af bagepapiret, når bunden er kølet ned til stuetemperatur
Vend den om og smør med din chokoladecreme eller Nutella (eller mousse eller hvad man nu har lyst til..). Drys evt. overskydende hasselnøddestykker over
Rul sammen til en roulade og læg på køl eller frys (hvis det er is-varianten). Når den har stået et par timer kan du føre glasuren på. Her er det meget vigtigt at bûchen kommer til at ligne et stykke træ, og den officielle måde at gøre det på, er ved at ridse med en gaffel.
Notes
Lav pynt til din bûche af fondant eller marcipan. Blade, svampe og hvad man ellers kan finde på