Go Back

Tikka masala

Tikka masala kan laves på kyllingestykker med ben, og på kyllingestykker uden. De fleste opskrifter henviser til at man marinerer natten over. Det kan altså også gøres på ca 5 minutter, hvis man først sent kommer i tanke om, hvad menuen står på. Den eneste forskel er, at marinaden mørner kødet, og derfor er det godt at give det god tid at trække
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 15 mins
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Kokosmælk, Kylling
Servings: 4 personer

Ingredients

Marinade

  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk tandoorikrydderi
  • 1 tsk paprika
  • ½ stk citron saften fra
  • 1 dl yoghurt

Tikka masala

  • 8 stk kyllingelår
  • 3 stk løg
  • 1 stk broccoli
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk chili grøn
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 1 stk dåsetomat
  • 1 stk kokosmælk

Krydderier

  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk ingefær
  • ½ tsk muskatnød
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk stødt koriander

Instructions

  • Bland ingredienser til marinaden, og læg kyllingestykkerne i, så længe som muligt og gerne natten over
  • Skær løg, chili og hvidløg i tern og sauter dem i smør eller neutral olie
  • Tag løg og hvidløg op, og sauter kyllingestykkerne til de bliver lysebrune. Dryp dem for marinade forinden, men gem marinaden til senere
  • Blend løg med lidt bouillon og tilsæt til kyllingen
  • Tilsæt det øvrige - krydderier, tomat og kokosmælk
  • Skær broccoli i mundrette bidder og tilsæt (hvis du vil have mere bid i den, så vent til ca 10 minutter før servering)
  • Lad det hele småsimre i 45 minutter

Notes

Serveres med ris til