Zurek er en suppe, der er blandet surdej i, som giver den en karakteristisk syrlig smag
Prep Time15 minutesmins
Cook Time1 hourhr
Hvile2 daysd
Total Time2 daysd1 hourhr15 minutesmins
Course: Aftensmad
Cuisine: Polsk
Keyword: Suppe, Surdej
Servings: 4personer
Ingredients
Surdej
250grrugmel
1lvand
2stkbrødskorperhvis de alligevel ikke skal spises
Suppe
2stkgulerødder
2stkbladselleri
2stkløg
2fedhvidløg
½-1lsurdejzur på polsk
1tskmerian
½dlpiskefløde
1stkbouillonterning
2stkæg
1dlstegte baconternkan erstattes med andet fx pølse
Instructions
Surdej (zur)
Bland 250 gr rugmel med 1 l vand og evt nogle brødskorper eller kedelige skiver brød
Så skal det bare stå lunt i 24 - 48 timer, hvorefter det sættes på køl. Her er en vigtig note: hæld det IKKE på glasflaske, og luk IKKE helt tæt. Lortet kan eksplodere
Suppe
Skræl alle grøntsager og skær dem i passende tern og sauter dem i lidt olie eller smør
Hæld vand på, og evt en bouillonterning og lad det simre i 20 minutter
Tag grøntsagerne op og tag dem til side, eller mos dem med i suppen
Bland nu suppe og surdej. Der skal være ca halvt suppe og halvt surdej
Smag til med merian, salt, peber og fløde
Til sidst putter man lidt bacon eller pølse i og et eller flere kogte æg i før servering.
Notes
Den ægte autentiske version er uden grøntsagsstykker og med æg skåret i halve