Moussaka med bagte auberginer, kartofler og et fluffy lag af bechamel på toppen
Prep Time1 hourhr
Cook Time1 hourhr
Total Time2 hourshrs
Course: Aftensmad
Cuisine: Græsk, Middelhavskøkken
Keyword: aubergine, Vegetarisk
Servings: 4personer
Equipment
Et ildfast fad ca 30x30 cm
Ingredients
Shakshuka-sovs
1stkløg
2stkdåsetomat
2stkpeberfrugtrøde
5fedhvidløg
1pakkefetaost
Krydderier til Shakshuka-sovs
2tskspidskommen
½tskkardemomme
½tskkanel
½tskgurkemeje
½tskpaprika
1/4stkfrisk chili
Moussaka
1stkovennævnte Shakshukasovs
2stkaubergine
4stkmellemstore kartofler
Bechamelsauce
2spsksmør
2spskhvedemel
4-500 mlmælk
2stkæg
½-1tskmuskatnød
Instructions
Shakshuka
Start med at servere Shakshuka en aften. Med salat og godt brød til
Skræl, skær og sauter løg, peberfrugt og hvidløg i olie. Tilsæt derefter tomat og lad det simre lidt. Bland alle krydderier i og lad det simre videre i et kvarters tid.
Moussaka
Skær auberginerne i skiver på ca 0,5 cm. Pensl dem med olienolie og læg dem på en bageplade med bagepapir
Bag dem på 175 gr i 25 minutter
Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver
Bechamelsauce
Smelt smør i en karserolle
Tilsæt mel og rør det ud i smørret
Bag det af i 10 minutter på mellem varme. Rør godt rundt
Tilsæt mælk og lad det koge op mens der piskes
Tilsæt muskatnød, salt og peber
Pisk æggene for sig selv
Bland æggene i bechaemelsaucen
Samling af moussaka
Fordel et lag aubergine og læg et lag af Shakshukasovs over
Fordel dernæst et lag af kartofler med et lag af Shakshukasovs over
Fordel resten af aubergineskiverne og resten af Shakshukasovsen over
Fordel al bechamelsaucen over
Steg moussakaen i ovnen på 200 gr i en time
Notes
Fetaosten giver sovsen et lidt grynet udseende, men også syrlighed og umami.