Go Back

Vegetarmoussaka

Moussaka med bagte auberginer, kartofler og et fluffy lag af bechamel på toppen
Prep Time1 hr
Cook Time1 hr
Total Time2 hrs
Course: Aftensmad
Cuisine: Græsk, Middelhavskøkken
Keyword: aubergine, Vegetarisk
Servings: 4 personer

Equipment

  • Et ildfast fad ca 30x30 cm

Ingredients

Shakshuka-sovs

  • 1 stk løg
  • 2 stk dåsetomat
  • 2 stk peberfrugt røde
  • 5 fed hvidløg
  • 1 pakke fetaost

Krydderier til Shakshuka-sovs

  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk paprika
  • 1/4 stk frisk chili

Moussaka

  • 1 stk ovennævnte Shakshukasovs
  • 2 stk aubergine
  • 4 stk mellemstore kartofler

Bechamelsauce

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4-500 ml mælk
  • 2 stk æg
  • ½-1 tsk muskatnød

Instructions

Shakshuka

  • Start med at servere Shakshuka en aften. Med salat og godt brød til
  • Skræl, skær og sauter løg, peberfrugt og hvidløg i olie. Tilsæt derefter tomat og lad det simre lidt. Bland alle krydderier i og lad det simre videre i et kvarters tid.

Moussaka

  • Skær auberginerne i skiver på ca 0,5 cm. Pensl dem med olienolie og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Bag dem på 175 gr i 25 minutter
  • Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver

Bechamelsauce

  • Smelt smør i en karserolle
  • Tilsæt mel og rør det ud i smørret
  • Bag det af i 10 minutter på mellem varme. Rør godt rundt
  • Tilsæt mælk og lad det koge op mens der piskes
  • Tilsæt muskatnød, salt og peber
  • Pisk æggene for sig selv
  • Bland æggene i bechaemelsaucen

Samling af moussaka

  • Fordel et lag aubergine og læg et lag af Shakshukasovs over
  • Fordel dernæst et lag af kartofler med et lag af Shakshukasovs over
  • Fordel resten af aubergineskiverne og resten af Shakshukasovsen over
  • Fordel al bechamelsaucen over
  • Steg moussakaen i ovnen på 200 gr i en time

Notes

Fetaosten giver sovsen et lidt grynet udseende, men også syrlighed og umami.