Hønsekødsuppe med nudler
Man skal ikke starte ud med at tænke ”Jeg vil lave kyllingesuppe”. Det skal mere være sådan ”nu har jeg stegt og spist en kylling, det her skrog må da kunne bruges til at koge suppe på”. Og det kan det!
Prep Time15 mins
Cook Time3 hrs
Total Time3 hrs 15 mins
Course: Aftensmad, Frokost, Hovedret
Cuisine: Dansk fusion, Europæisk fusion
Keyword: Suppe
Servings: 4 personer
Fond
- 1 stk kyllingeskrog
- 750 ml vand
- 2 stk gulerødder kan skiftes ud med pastinak eller persillerod
- 1/8 stk knoldselleri kan skiftes ud med bladselleri
- ½ stk porre kan skiftes ud med løg
- 1 stk bouquet garni af persille, timian, lauerbærblad hvis haves
Suppen
- 1 gang fond
- 4 dl plukket hønsekød rester fra den stegte kylling
- 2 stk gulerødder
- ½ stk porre
- 1 plade ramen nudler eller suppepasta
- salt og peber
Fond
Hæld vand over skroget og sæt det til at koge
Skræl grøntsager og skær dem i rustikke stykker og hæld ved
Lad det simre så længe du orker. Minimum 1,5 timer
Si suppen når den har kogt længe
Hvis du er rigtig mormor-agtig kan du gemme det gode kød, der måtte være i suppen og evt grøntsagerne. Det er lidt en smagssag.
Hønsekødssupe
Skæl og skær de valgt grøntsager i passende stykker
Kog fonden op og tilsæt grøntsager. Lad det simre i 15 minutter
Kog pasta eller nudler for sig selv
Skær kyllingekød ud i passende stykker. "Passende" afhænger af nudler eller pastens beskaffenhed. Hvis det er nudler, bør kyllingekødet trevle. Hvis det er suppehorn, må de gerne være mere tern eller skiver osv
Smag suppen til med salt og peber
Bland nudler, suppe og kyllingekød og server