Dukkah er en slags krydret nøddedrys til at putte ovenpå supper og risretter. Det tilføjer umami og knas
Prep Time5 minutesmins
Total Time5 minutesmins
Course: Drys
Cuisine: Nordafrikansk
Keyword: Drys, Vegansk
Servings: 1glas
Equipment
Food processor
Ingredients
1dlmandler
1dlhasselnøddereller valnødder
½dlsesam
1tskspidskommen
1tsk stødt koriander
1tsksalt
1tskpebereller 20 drej med peberkværnen
Instructions
Bland mandler og nødder og varm den op på en pande på mellemhøj varme. De må ikke branke, men gerne tage lidt farve
Når nødder og mandler er næsten klar, tilsættes sesamfrøene. Pas på, de brænder let på og skal ikke have lige så længe som mandler og nødder
Når mandler, nødder og sesam er færdige, blandes de øvrige krydderier i og der røres lidt på den varme pande
Det hele puttes i en food processer og blendes. Mandler og nødder må gerne beholde lidt struktur, så pas på med ikke at give det for meget
Notes
Det her er genialt at toppe alle mulige retter med. Supper, salater og gryderetter med ris for eksempel. Man kan også toppe sin pasta med det, og hvorfor ikke også et stykke rugbrød.