Go Back

Ragù alla Bolognese

Pas på, for efter at have smagt den ægte vare, kan man ikke længere spise hverdagsversionen af kødsauce
Prep Time15 minutes
Cook Time2 hours
Total Time2 hours 15 minutes
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Hofret
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 pakke oksekød ca 4-500 gr, gerne 8-10%
  • 1 pakke pancetta ca 100-150 gr
  • 2 stk gulerødder store
  • 3 stk bladselleri stængler
  • 1 stk løg stort
  • 1/2 l oksebouillon Dvs vand og bouillonterning
  • 1 dl rødvin eller hvidvin eller portvin
  • 1 dl sødmælk
  • 125 gr tomatpuré
  • 2 stk salt
  • 3 stk lauerbærblade
  • 1 dusk persille
  • 8 stilke frisk timian
  • 10 drej med peberkværnen

Instructions

  • Skræl og hak gulerødder, løg og selleri meget fint
  • Sauter løg, gulerod og selleri i olie eller smør
  • Skær pancetta ud i fine tærn og steg den med
  • Steg oksekødet med til det bruner
  • Tilsæt tomatpuré og bland det godt rundt
  • Tilsæt oksebouillonen, vin, halvdelen af mælken og krydderurterne (bind dem evt sammen i en bouquet garni - altså en lille buket som senere kan fiskes op af gryden)
  • Lad retten simre i en time
  • Hæld resten af mælken i og lad den simre yderligere 1 time
  • Smag til med salt og peber

Notes

Serveres med tagliatelle og parmesan